... ZPĚT

1. 6. Miroslav Volařík - Osobnost současného vinařství

Vinařství Volařík

Pod značkou Vinařství Volařík vstoupilo na trh v r. 2008, třebaže kořeny vinařství a vinohradnictví v rodině Volaříků sahají až do r. 1945. V současné době obhospodařuje v integrované produkci 80 ha vinic v Mikulovské vinařské podoblasti, mezi neprestižnější viniční tratě patří Liščí vrch, Ořechová hora, Purmice, Železná nebo Zimní vrch. Zakladatelem vinařství je Ing. Miroslav Volařík, hlavním vinohradníkem Jindřich Kadrnka a sklepmistrem Filip Mlýnek. Vinařství vyrábí pouze přívlastková vína, v nabídce nechybí ani sekty a mošt. Od roku 2011 je na trhu nová terroirová řada vín, která klade důraz na původ hroznů. Poloha vinice, její expozice, podloží a klimatické podmínky jsou určující pro výběr odrůdy, pěstování i zpracování hrozna. Na etiketě terroirových vín je dominantní trať, nikoli odrůda. Kvalita hroznů je vždy na prvním místě - množství hrozna na keři je redukováno, sběr probíhá zásadně ručně a hrozny jsou hned po sběru zpracovávány. Vína je možné zakoupit v e-shopu na webu vinařství, ve vybraných vinotékách, restauracích a hotelech, zásadně se nedistribuují přes obchodní řetězce, při prodeji je kladen důraz na osobní kontakt se zákazníkem. Na vinařství v Mikulově nabízíme prohlídky a degustace pro skupiny do 30 osob. Pro větší skupiny zajistíme řízené degustace s posezením ve vinném sklípku, včetně cateringu či cimbálu.
 

KOUPIT VSTUPENKY

 

Rodinné vinařství Srholec

V roce 2015 se naše vášeň a koníček staly živobytím a založili jsme malé rodinné vinařství. Naším cílem je vytvářet pěkná osobitá vína při zachování jejich terroir a duše a pokud možno dělat radost všem, kteří je pijí. Snažíme se orientovat na pěstování odrůd, které patří do mikulovské vinařské oblasti a dávají tak možnost vzniku vínům typickým pro tento malebný kraj. Jak říká staré francouzské přísloví, odrůda je matkou vína, poloha a půda je otcem vína a ročník je jeho osudem. A tak i k jednotlivým ročníkům při zpracování přistupujeme, bez nadbytečných zásahů. Myslíme si totiž, že víno by se nemělo přizpůsobovat člověku, ale člověk vínu.
 

Restaurace

La Bouchée Gril

Nemusíte žít nad Seinou, abyste zažili kouzelnou atmosféru neformální a přitom profesionální pohostinnosti, dopřáli si gurmánský zážitek inspirovaný francouzskou domácí kuchyní a ochutnali vína, která si zamilujete – vše najdete v samém centru Brna. Zdejší kuchaři vaří výhradně z čerstvých surovin, které si osobně vybírají. Pro jehněčí maso v prvotřídní biokvalitě jezdí přímo k chovatelům z Bílých Karpat, vyzrálé hovězí a bio kozí sýry přivážejí z farem na Vysočině. Ryby i sezonní zeleninu nakupují denně, zelené bylinky, kterými ochutí vaše jídlo, vyrostly přímo na zahrádce restaurace. A crème brûllée nebo nadýchaná mousse au chocolat z dílny La Bouchée lehce rozmazlí labužnické jazýčky napříč generacemi. Bon appétit!

 

Hudební program

B.O.P. - členové různých hudebních formací

Na repertoáru zejména songy z časů, kdy jazz byl králem, blues jeho otcem a rock jejich mladým potomkem, ve velmi komorním (tentokráte zahradním) provedení zpěv+klávesy.
Jana "Betka" Vašinová a Otakar Holec

 
 

info pro vinaře

 

 

 

 

víno z blízka
pořadatel

Nadace Partnerství

Údolní 33, Brno 602 00

tel.: 515 903 121

vinozblizka@nap.cz