02.08.2018
Informace o vinaři Jiřím Kopečkovi vám Google zobrazí na jedné a půl stránce. O bohatém životě tohoto enologa, dlouholetého vinařského pedagoga, autora vinařských publikací, mezinárodního degustátora, prezidenta Vinařské akademie Valtice a „malého“ vinaře to vypovídá jen málo. Obraz se rozšíří, když zmíníme, že roku 2012 byl zapsán do síně slávy českého a moravského vinařství. Své vinařství vede pod značkou Vinum Bonum, nepoužívá čisté kultury kvasinek a minimalizuje použití ostatních látek. V poslední době ho zlákala přírodní vína, dá hodně na intuici, pohrává si s biodynamikou a vůči vinařskému mainstreamu je zapšklý. Říká, že přírodní víno může dělat jen člověk hodně znalý a statečný. Proč? To se dozvíte na výjimečném setkání s tímto výjimečným člověkem. A taky proč nemá rád PIWI odrůdy a jak chutná to, co ze své produkce vybral jako „vína mého srdce“. Hostem Jiřího Kopečka bude mladé Vinařství Plenér, představené sklepmistryní a vinohradnicí v jedné osobě – Dominikou Černohorskou.