Na vinařství Zdeňka Matuly se podílí tři generace rodiny. Vedle manželky Veroniky jsou to především rodiče, pomáhat začínají také děti. Vinařská tradice přešla hlavně po otci, zemědělská po dědovi a babičkách. Zdeněk Matula je absolventem střední vinařské školy ve Valticích, vinice s rodinou postupně vysazoval v letech 2007, 2012 a 2016 až do současné rozlohy 2,5 ha, přibližně 200 let starý sklep manželé Matulovi koupili a postupně rekonstruovali. Na tratích Zimní vrch, Dunajovský kopec, Mlýnská hospodaří v integrované produkci (část hroznů pochází z výkupu od místních vinohradníků). Matulovi dbají na to, aby keře nepřetěžovali vysokou výnosností na úkor kvality hroznů, a tím i vín. Úroda se šetrně přepravuje a co nejrychleji zpracovává moderními technologiemi s použitím řízeného kvašení v nerezových nádobách. Roční objem výroby se pohybuje kolem 7 000 lahví, cenové relace od 100 do 160 korun. Rodinnou atmosféru mohou poznat návštěvníci přímo ve sklepě při degustacích pro menší skupiny, ale také v komfortně vybaveném Bavorském sklípku zařízeném pro ubytování 4 až 6 hostů. Hlavní předností je zde soukromí, klid bez dalších hostů, blízkost vrcholu Pálavy a 1 200 km dlouhá síť cyklistických tras. Sklípek má místnost s posezením, plně vybaveným kuchyňským koutem a krbem, dva pokoje a sociální zařízení, venku je gril a udírna. Matulovi do budoucna plánují další rozšiřování plochy vinic a zvýšení podílu lahvových vín. Zvětšit by se také měla ubytovací kapacita.