... ZPĚT

30. 6. Bettina Lobkowicz - večer s lady víno

Nejen moravskými víny je člověk živ, což takhle ochutnat ta z Čech? Z jižních a západních břehů řeky Labe k nám do Brna přiveze sebe i její vína Bettina Lobkowicz. Titulem princezna a duší rolník. Mluví 7 jazyky a má řidičák na traktor. Práce se podle ní má dělat zodpovědně a poctivě a tak přistupuje i k vínu. 

A jaká jsou její vína? Ta bílá jsou jsou svěží, reduktivní a lehčí s aromatikou květin a ovoce. Červená vína mají odrůdový charakter, dostatečnou barevnost a nízkou hladinu kyselin. 

No, něco nám říká, že tento večer v Otevřené zahradě bude rozhodně unikátní. Od 17:30 do 22:00 naváže na řízenou degustaci ochutnávka volná, občerstvení zajistí Catering4you a vše doplní i živá hudba Tria43 s jazzovými tóny inspirovanými brazilskou sambou. Elegantní zážitek pro vás a vaše přátele. Neumíte si to představit? Přijďte a zažijte večer na vlastní kůži. 

"Večer s lady víno" Bettinou Lobkowicz v pár bodech:
 

  • kdy: 30. června 2022
  • kde: v Otevřené zahradě, Údolní 33, v centru Brna pod parkem hradu Špilberk
  • v kolik: od 17:30 do 22:00 hodin
  • kdo: Bettina Lobkowicz, její host a vína jejich srdcí
  • hudební doprovod: Trio 43 – Tři hudebníci inspirovaní latinsko-americkou muzikou, neméně však jazzem a groovem. 
  • občerstvení: Občerstvení připravuje Bistro Otevřená zahrada a Catering For you. 

Bettina Lobkowicz

Paní Bettina navazuje na staletou vinařskou tradici na Mělníku a hrozny pěstuje na historických viničních tratích Lobkowiczů: Trojslava, Velclovka, Koráb, Thunovka, Sirotčí, Klamovka, Městská, Kriegerstein, Turbovice, Šternberka, Traumatka.

Vinice jsou situované na jižních a západních březích řeky Labe s teplým mikroklimatem v nadmořské výšce kolem 200 metrů. Přímo u řeky Labe vyrábí víno tradičními postupy, s minimem zásahů do procesu výroby.

Vinařství má křásnou udržovanou zahradu, kde je možno posedět, ochutnat víno a využít neopakovatelnou atmosféru na břehu řeky, přímo u trasy Labské cyklostezky.
 

VITAS winery

Vyrůstal jsem ve vinařské rodině na Vrbici. Věděl jsem, že jediné, co v životě rozhodně dělat nechci je vinařit a ejhle pohltilo mě to. Než jsem začal dělat svá vína, musel jsem projet kus světa, nabrat prací ve vinařstvích mnoho zkušeností, ty však stále sbírám u výjimečných českých vinařů a přitom dělám i vína svá. 

Půda, podnebí, příroda, kvalita hroznů jsou pro mě základ - moje vína vznikají spíše na vinici než ve sklepě. Malé výnosy, vína na sudech, šetrná cesta do lahve, taková moje vína jsou.