... ZPĚT

1. 12. Víno z blízka na Špilberku 2018

Vinařství Matula

Na vinařství Zdeňka Matuly se podílí tři generace rodiny. Vedle manželky Veroniky jsou to především rodiče, pomáhat začínají také děti. Vinařská tradice přešla hlavně po otci, zemědělská po dědovi a babičkách. Zdeněk Matula je absolventem střední vinařské školy ve Valticích, vinice s rodinou postupně vysazoval v letech 2007, 2012 a 2016 až do současné rozlohy 2,5 ha, přibližně 200 let starý sklep manželé Matulovi koupili a postupně rekonstruovali. Na tratích Zimní vrch, Dunajovský kopec, Mlýnská hospodaří v integrované produkci (část hroznů pochází z výkupu od místních vinohradníků). Matulovi dbají na to, aby keře nepřetěžovali vysokou výnosností na úkor kvality hroznů, a tím i vín. Úroda se šetrně přepravuje a co nejrychleji zpracovává moderními technologiemi s použitím řízeného kvašení v nerezových nádobách. Roční objem výroby se pohybuje kolem 7 000 lahví, cenové relace od 100 do 160 korun. Rodinnou atmosféru mohou poznat návštěvníci přímo ve sklepě při degustacích pro menší skupiny, ale také v komfortně vybaveném Bavorském sklípku zařízeném pro ubytování 4 až 6 hostů. Hlavní předností je zde soukromí, klid bez dalších hostů, blízkost vrcholu Pálavy a 1 200 km dlouhá síť cyklistických tras. Sklípek má místnost s posezením, plně vybaveným kuchyňským koutem a krbem, dva pokoje a sociální zařízení, venku je gril a udírna. Matulovi do budoucna plánují další rozšiřování plochy vinic a zvýšení podílu lahvových vín. Zvětšit by se také měla ubytovací kapacita.
 

Vinařství Petr Bunža

Jsme rodinná firma založená v roce 1993 Ing. Vlastimilem Bunžou a jeho synem Petrem. Navázali jsme tak na dlouholetou tradici naší rodiny v pěstování vinné révy a výrobě vína. V současné době se vinařství věnuje výrobě všech kategorií vín, jak vína zemské, jakostní, přívlastková, slámová a ledová. Již druhým rokem jsme dosáhli stupně zralosti výběru z cibéb s rekordní cukernatostí na vinici 37 NM. Rulandské šedé 2007 a 2008 bylo oceněno na mnohých zahraničních i domácích soutěžích. Pro příklad uvádím: Zlatá medaile Valtice, Stříbrná medaile Izrael, diplom Londýn, Zlatá medaile Truňfest Bratislava atd. V našem sortimentu vín také najdete botrytická vína, která jsou velmi oblíbená a v nabídce vinařství nezůstávají dlouho. V roce 2000 jsme zavedli výrobu známkového vína Bunžolé, jedná se o mladé víno, které se začíná prodávat v období svátku svatého Martina. V současné době je vinařství přestěhované v nových moderních prostorách vinařství. Ve vinohradech a vinařství pracuje celá rodina Bunžova včetně nejmladší generace.

 
 

VINAŘSTVÍ WALDBERG VRBOVEC, s. r. o.

VINAŘSTVÍ WALDBERG VRBOVEC, s. r. o. vzniklo v roce 1994 rozdělením z původního Agrodružstva Vrbovec. Družstvo jako vinohradnická firma se na Znojemsku řadí k nejvýznamnějším producentům hroznů a je dodavatelem surovin, které VINAŘSTVÍ WALDBERG VRBOVEC zpracovává. Vinice na 130 ha v obcích Vrbovec, Dyjákovičky a Chvalovice průměrného stáří kolem dvaceti let poskytují dostatečné množství kvalitních hroznů 17 odrůd. Sklepní hospodářství umístěné ve Chvalovicích má kapacitu 250 000 litrů vína, celkový roční objem produkce se pohybuje kolem 130 000 lahví. Vinařství je vybaveno moderní zpracovatelskou technologií, hrozny lisuje šetrným způsobem na pneumatickém lisu, používá řízené kvašení a vinifikátory. Vína zrají ve 250 metrů dlouhém pískovcovém sklepě z roku 1770 ve Chvalovicích. Sklep byl vybudován opatem řádu premonstrátů Louckého kláštera ve Znojmě a je kulturní památkou. Ve standardní nabídce má vinařství šedesátku odrůdových jakostních a přívlastkových vín v aktuálních ročnících. Speciální položkou jsou archivní vína (od roku 1995), která slouží také k možnosti pozdějšího srovnání a připomenutí při degustacích. Produkce vinařství je k dostání ze sklepa, v e-shopu a ve vinotékách, velkoobchodech a gastronomických provozech (včetně prestižních hotelů a restaurací) po celé ČR. Vinařství vybudovalo v poslední době nové degustační, výrobní i skladové prostory. Postupnou modernizací prochází i technologie, především byly obměněny nádoby. VINAŘSTVÍ WALDBERG VRBOVEC je členem VOC Znojmo a pod tímto označením uvádí na trh vína od ročníku 2008. K nejlepším vzorkům ročníku 2016 patří především vína VOC (Veltlínské zelené a Sauvignon), ale také Sylvánské zelené v pozdním sběru.
 

Vinařství Starý vrch

Vinařství Starý vrch vzniklo v roce 2014 jako koncept moderního vinařství. Architektonické zpracování je postaveno na kombinaci betonu, dřeva a přírodního kamene. Vše dohromady tvoří příjemné prostředí pro degustaci vín, posezení s přáteli a relaxaci. Výrobní část vinařství je vybavena nejmodernějšími technologiemi pro zpracování suroviny, řízení procesu kvašení a filtraci hotového vína. Využívání těchto technologií je pak úzce spjato s tradičními postupy pro zpracování a školení vína. Klasiku v rámci moderního provozu představuje ležácký sklep, kde vína zrají v sudech z francouzského dubu. Vinařství Starý vrch se zaměřuje na produkci vysoce kvalitních přívlastkových vín tradičních moravských odrůd. Aktuálně hospodaří na 8 hektarech vlastních vinic v Hustopečích, nedalekém Strachotíně a Popicích, další hrozny pak dokupuje z vyhlášených viničních tratí v Mikulově a Přítlukách. Výrobní kapacita vinařství činí přibližně 100 tis. litrů vína v moderních nerezových tancích a dalších 15 tis. litrů v tradičních francouzských dubových sudech. Nadšení pro vinařství, moderní technologie a kvalitní surovina jsou naše základy pro naplnění vize o kvalitním a poctivém moravském víně, které zde vyrábíme.
 

Víno PARTILIA

Víno PARTILIA sídlící ve sklepní uličce ve Chvalovicích je malé přátelské vinařství Jiřího Kuchaře a Antonína Novotného. Rozhodli se splnit si svůj sen vyrábět vína, která budou lidem chutnat natolik, že se k nim budou chtít znovu vracet, až se nakonec ze zákazníků stanou přátelé. Název vinařství odkazuje ke vznešené císařské lípě, která roste před sklepem ve Chvalovicích (je kombinací latinských slov „u lípy“). Díky rodinným tradicím využívá vinařství dva sklepy – v Dyjákovičkách a Chvalovicích. Zde se vyrábějí a prezentují vína vyrobená z vlastních záhumenkových vinohradů a z větší části z nakoupených hroznů od nejlepších vinohradníků v blízkém okolí. Na výběru dodavatele suroviny a viničních tratí si dávají oba vinaři maximálně záležet, protože věří, že pouze v kvalitní surovině je základ pro skvělé víno, které respektuje původ a stav hroznů. Způsob vinifikace, použití sudů i délka zrání se odvíjí od toho, jaké víno by mělo být výsledkem. Vína vyrábí ve třech přehledně rozdělených řadách. V řadě DEN jsou svěží a příjemně lehká vína, která mají nižší obsah alkoholu s výrazným a líbivým aroma. VÍKEND je řada vín kladoucí důraz na zachování charakteru konkrétní odrůdy a vinice. Zde už pracují oba vinaři s delší dobou ležení na jemných kalech či s dřevěnými sudy. Třetí řada má označení SVÁTEK a reprezentuje jedinečná a nezaměnitelná vína vyráběná jen v nejlepších ročnících, u nichž šetrná práce s kvalitními barikovými sudy nepřekrývá charakter vína, ale naopak ho rozvíjí do výrazných aromatických a chuťových zážitků. Roční produkce nepřesahuje 5 000 lahví a oba vinaři ji chtějí zachovat i pro nejbližší dobu a udržet tak svůj koníček ve stávající podobě, aby přinášela radost jim i jejich zákazníkům a přátelům.
 

Vinařství Šabata

Moderní vinařství v současné podobě vzniklo nedávno z podnětu Ing. Vladimíra Šabaty, který nejprve sám a poté se svými syny hospodařil v několika sklepích v Zaječí. Dlouhodobou vizi realizoval postupně – nejprve nákupem vhodného pozemku bývalého lomu nad silnicí ze Zaječí do Přítluk. Společně se slovenským milovníkem vína Ing. Ivanem Benešem se rozhodl zainvestovat do výstavby a vybavení nového objektu vinařství. Ten v sobě spojuje prakticky rozdělenou výrobní a skladovací část, administrativní zázemí a prezentační prostory. Budova vystavěná na ploše 1080 m2 využívá profil terénu a je ze všech stran (kromě střešní terasy a čelní stěny s příjmovou vanou) obsypána a zeminou, což zaručuje minimální kolísání teplot v provozu a snižuje náklady na chlazení nebo vytápění. Raritou těchto výrobních prostor je, že se zde nenachází od přístupu z venkovní manipulační plochy schod a ani práh. První vinobraní proběhlo v novém vinařství v roce 2011 a do budoucna nabírá dech k cílové kapacitě kolem 100 000 litrů. Díky nejmodernějším technologiím je Ing. Šabata spolu se syny Václavem a Janem schopen bez dalších zaměstnanců obstarat celý řetězec od práce s vinohradníky a výkupu hroznů až po rozvoz vína koncovým odběratelům. V procesu výroby se používá klasické řízené kvašení, uzavřený pneumatický lis, odkalovací tanky, nádrže s možností chlazení i ohřevu a vlastní plnicí linka. Červená lahvová vína se vyrábějí pouze jako samotoky. Suroviny ve spektru kolem patnácti odrůd pocházejí z okolí Přítlucké hory. Pro prezentaci vín slouží elegantně zařízená degustační místnost, přímo propojená s vlastním sklepním hospodářstvím. Zde se také nachází prodejní galerie regionálních umělců. Ochutnávky vín spojené s prohlídkou výrobních prostor vedou vždy vinaři Šabatovi osobně. Vinařství v poslední době vykoupilo ve viničních tratích v nejbližším okolí sklepního hospodářství 74 parcel, jejichž spojením a obnovou vzniká základ 10 ha vlastních vinic. Naproti vinařství byl v létě 2013 uveden do provozu komfortní penzion s deseti dvoulůžkovými pokoji a dvěma apartmány, restaurací, vinotékou, saunou a dalšími prostory pro návštěvníky. Novinkou v portfoliu jsou sekty a pasterizované mošty bez chemické stabilizace z odrůd Muškát moravský a Svatovavřinecké.
 

SPIELBERG CZ, s. r. o.

Vinařství SPIELBERG najdete v překrásné oblasti moravského Slovácka nedaleko města Slavkov, proslaveného historickou bitvou Tří císařů v roce 1805. Jde o specifickou malou vinařskou oblast s tradicí pěstování vinné révy již od 12. století. Vinice se rozkládají na svazích mírného pohoří Ždánického lesa. Díky šetrnému a ekologickému pěstování révy se zde rodí charakteristická, přívlastková vína.
Pískovcový skelet s vyšším obsahem vápence v půdě, dává zdejším bílým vínům charakteristický ovocně – květinový buket a příchuť minerality. Zdejší terroir najdete nejlépe vyjádřen v odrůdách Ryzlink Rýnský, Ryzlink vlašský, Pinot blanc a Pinot gris.
Pro červené odrůdy jako Pinot noir, Frankovka, Modrý Portugal či Zweigeltrebe je významná expozice vinic k plnému slunci. Hrozny dávají zemitá, minerální červená vína se širokou paletou aromat lesních plodů. Vína jsou školena ve francouzských sudech od nejlepších francouzských sudařů. Sklepní hospodářství vede od roku 2012 Ing. Ondřej Konečný.
Nezaměnitelný charakter zdejších vinic a osobitá struktura vín, činí z vinařství SPIELBERG jedno z nejuznávanějších v gastronomii České republiky. Je také jedním z mála moravských vinařství, které dodává svá vína do Spojených států amerických.
O kvalitě vín ze SPIELBERGU svědčí více než 100 medailí z velkých mezinárodních soutěží, kterými jsou prestižní DECANTER World Wine Awards, AWC Vienna, San Francisko International Wine Competition, Vinalies International Paris, MUNDUS vini a mnohé další.
 

Sedlecká vína

Zemědělské družstvo Sedlec hospodaří pod vedením vinohradníka Ing. Zdeňka Zvonka na 120 ha průměrně dvacetiletých vinic, převážně v lokalitě nad největším moravským rybníkem Nesyt, v CHKO Lednicko-valtického areálu. Vápenné podloží místních půd a zrcadlový efekt Nesytu stojí za vynikající pověstí sedleckých viničních tratí. Půdní a klimatické podmínky vyhovují hlavně bílým odrůdám. Vína z těchto tratí jsou odrůdově typická, lehká, svěží a chuťově čistá s příjemnou kyselinkou a jemným podtónem ovlivněným podložím Pálavských vrchů. Veškerá produkce se zpracovává pod vedením sklepmistra Ctirada Králíka. I bez ohlášení se dají během sezóny sedlecká vína ochutnat ve stánku pod pergolou v areálu družstva. Pro návštěvníky se navíc vždy 5. 7. pořádá Festival Sedleckých vín s ochutnávkou (včetně archivních vín), se specialitami na grilu, cimbálovou muzikou a podobně, v polovině letní sezóny Vinařská benátská noc a na konci září Sedlecké vinobraní. Firmy mohou využít nabídku teambuildingových programů s výrobou vlastního vína. Sedlecká vína pravidelně sbírají ceny na největších tuzemských výstavách a mohou se pyšnit i tím, že byla podávána na slavnostní tabuli britské královny. Z vín ročníku 2016 doporučujeme vyzkoušet Müller Thurgau, který již od roku 2008 nechává sklepmistr dozrát do výběru z hroznů a tvoří z něj v našich podmínkách unikátní víno. Z dalších zajímavých vín doporučujeme Pálavu 2016, Sauvignon 2016 a Tramín červený 2016 (vše výběry z hroznů) nebo růžový Cabernet Sauvignon 2016 (pozdní sběr). K novinkám z posledního roku patří terroirová řada vín při výrobě déle naleželých na kvasničních kalech, oranžové víno a klasický sekt.
 

Kamil Prokeš vinařství

Rodina Prokešů má svoji rodovou historii zasazenou do malebné vinařské obce Němčičky. Kamil od osmi let pravidelně pomáhal otci ve vinici i ve sklepě, kde také získal své první zkušenosti s výrobou vína. Naplno se začal věnovat vinařství od roku 1999. Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. se ztotožnil s životním krédem prof. Mosera a prof. Krause „Nevyzkoušené je nepoznané“. To ho přivedlo k samotnému vinařství jako profesi, speciálně k výrobě šumivých vín klasickou technologií kvašením v lahvi, k sabráži, výrobě oleje ze semen hroznů révy vinné či výrobě vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Současné vinařství založil Kamil Prokeš s prvním vinobraním v roce 2015. Zdrojem hroznů jsou vlastní dvouhektarové vinohrady, Ryzlink vlašský a Pálava pocházejí z Mikulovska, kde mají tyto odrůdy nejlepší podmínky. Vína vznikají ve vinařském dvoře ve Velkých Němčicích. Kamil Prokeš se důsledně drží zásady zachování terroir, vyloučení chemických přípravků a minimalizace enologických zásahů. Z jeho sklepního hospodářství tak vycházejí vína, která jsou dokonalým produktem okolní přírody. Bílá i červená vína se vyrábějí především v keramických nádobách o objemu 200 až 1000 litrů. Produkce kolem 20 000 lahví by se neměla do budoucna příliš zvyšovat, a to ani poté, co v lokalitě Pod kostelem vznikne úplně nový objekt vinařství částečně zapuštěný do svahu a založený na gravitačních principech. Podle projektu, který by měl být připraven koncem roku 2016, by se v něm první vinobraní mělo odehrát v roce 2018.
 

Vinařství Josef Kořínek

V únoru 2015 Josef Kořínek ukončil spolupráci s Vinařstvím Kořínek, s. r. o., aby se mohl naplno věnovat svému nově vzniklému vinařství, které nese název Josef Kořínek – vinařství. V současné době obhospodařuje s otcem 4 ha vinohradů v Národním parku Podyjí. Odrůdová skladba je tvořena především typickými odrůdami pro Znojemsko – Sauvignonem, Veltlínským zeleným a Ryzlinkem rýnským. Vinařství Josefa Kořínka hospodaří ve vinicích integrovaným způsobem a zapojilo se do projektu na ochranu kriticky ohrožených syslů v naší přírodě. Cílem tohoto projektu je udělit vinaři – vinohradníkovi známku „Sysli na vinici“, která má motivovat k zatravňování meziřadí a vyloučení postřiků rodenticidy. Vinice v Hnanicích jsou jedinečné tím, že z nich vznikají vína vyznačující se skvělou aromatikou, mineralitou a především pikantní kyselinkou. Je to dané podložím, které tvoří kambrium, a půdou – na povrchu hlinito-písčitou, ve spodní části jílovitou. Během dozrávání hroznů jsou zde velké rozdíly mezi denní a noční teplotou. Během srpna a začátkem září se denní teploty pohybují kolem 25 až 30 °C a noční v mnoha případech klesají i pod 10 °C. Sběr hroznů probíhá pouze ručně se selekcí kvalitních hroznů. Při výrobě vína používá Josef Kořínek delší macerace rmutu při nízkých teplotách kolem 3 °C. Součástí vinařství je Vinný krámek s posezením, který vedle vlastních vín nabízí i vína ze spřátelených vinařství z Hnanic, vinařů z VOC Znojmo a několika malinkatých vinařství z okolí. V krámku zákazníci najdou vedle vína také hroznové marmelády, mošty a další pochutiny z místní produkce. Vinařství plánuje rozšířit v blízké době sortiment o žádanou Pálavu vysazenou v roce 2017.
 

VICAN rodinné vinařství

Úspěch mladého moderního ambiciózního vinařství je založen již od počátku především na velkém bohatství, které se skrývá ve 33 hektarech vinic v prestižních pálavských viničních tratích. Vinohrady byly většinou nově vysazeny. V mikulovské trati Pod Mušlovem má vinařství na 19 ha Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Chardonnay, Rulandské šedé, Sauvignon, Muškát moravský, Pálavu, Tramín červený, Cabernet Sauvignon a Frankovku. Valtická (Kienberg) v Mikulově slibuje po dosažení plodnosti (výsadby z roku 2016) perspektivní výsledky s Pálavou, Kernerem, Ryzlinkem rýnským, Merlotem a Rulandským modrým. Ořechová hora v Březí je proslulá Ryzlinkem vlašským, ke kterému vinařství přidalo raritní Muškát žlutý. A také na nově založené vinici v sedleckém Kotli se počítá s tím, že vydá to nejlepší z odrůdy, která historicky Sedlec proslavila – Sylvánské zelené. Rodinné vinařství VICAN na přelomu let 2015 a 2016 kompletně šetrně opravilo sklepní prostory v Bulharech a vybavilo je moderními technologiemi. Investice směřovaly do odkalovacích nádob, pneumatického lisu, vinifikátorů, řízeného kvašení a především do barikových a šestisetlitrových dubových a akátových sudů. Vinařství se ale také vrátilo o tisíce let zpátky ke staré originální metodě qvevri, neboli výrobě vína v hliněných amforách. Celkový objem výroby se momentálně zvýšil na 100 000 lahví ročně. Návštěvníkům a zákazníkům se vinařství představuje jako hravé, barevné, pozitivní a plné slunce. Dokazuje to celou řadou věcí, například i v roce 2017 otevřeným farmářským dvorem – pohostinným místem, kde usměvavý personál uctí vínem, ručně vyráběnými kravskými a kozími sýry a dalšími delikatesami každého, kdo pojede kolem a zastaví se. Hosté mohou využít posezení venku nebo ve vnitřní restauraci s výhledem na Pálavu. Pro děti je připraven koutek se zvířaty a cyklisté jsou samozřejmě vítáni. Z vín ročníku 2017 upozorňujeme na Ryzlink vlašský pozdní sběr z Ořechové hory a na Ryzlink rýnský výběr z hroznů.
 

Modré Vinařství

Zásluhu na tom, že před několika lety přibylo na slovácké vinařské mapě Modré Vinařství, má strýček bratrů Libora a Mariana Čížka. Odmala je zasvěcoval do tajů vinohradnictví a vinařství, až tu najednou byla v roce 2009 nová firma a značka. Mladé vinařství hospodaří na 1,5 ha vinic v trati Pod Dubňanskú horú, další suroviny pocházejí od stálých dodavatelů, drobných vinohradníků z okolí. Hrozny se lisují na pneumatickém lisu, bílá vína se vyrábějí řízeným kvašením za pomoci ušlechtilých kvasinek, červená otevřenou macerací v kádích a zrají 1,5 roku ve francouzských dubových a barikových sudech, které do vinařství průběžně přibývají. Vína se filtrují jedenkrát na cross-flow filtru, celá produkce se lahvuje najednou na pojízdné lahvovací lince. Sklep, který je nově vybudován na úpatí viniční hory, spojuje víno s uměním – dýchá moderním spojením skla, kovu, dřeva a kamene. Nevšední noblesní dojem dolaďují plastiky a malby na skle. Asi 90 % prodeje tvoří bílá a růžová vína, mezi nimi i prestižní mnohovrstevnaté aromatické cuvée Kristýnino Tajemství, které za svůj název vděčí skutečnosti, že v jednotlivých ročnících se v něm mění nejen poměr odrůd, ale i odrůdy samotné (víno v limitovaných edicích cca 600 lahví pochází z hroznů z malé strýcovy vinice). Vysloveně odvážným počinem je pak cuvée Somnium (lat. sen), které nově spojuje Chardonnay + Rulandské modré (nepomleté hrozny se lisují dohromady i s třapinou a mošt jako klaret kvasí při řízené teplotě). Vinařství vyrábí vína podle chutí majitelů a teprve ve druhé fázi k nim hledáním přiřazuje zákazníky, mezi kterými dominuje věková kategorie 20 – 40 let. Specifikem jsou vína s vyšším obsahem zbytkového cukru, vyššími pikantními kyselinami, bohatým tělem a nižším alkoholem. V plánech Modrého Vinařství je dobudování dalšího sklepa, rozšíření výroby a skladovacích kapacit. Nové výsadby (2014 – 15) jsou zaměřeny na odrůdy Rulandské šedé, Veltlínské zelené, Irsai Oliver, Tramín červený, Ryzlink rýnský.
 

Rodinné vinařství Jedlička

Rodinné vinařství založené v roce 2000 hospodaří v duchu BIO produkce na 45 ha vinohradů v tratích Terasy, Čtvrtě a Kraví hora. Sídlem vinařství v Bořeticích je historický areál prvorepublikového vinařského družstva VINOPA vybudovaný v roce 1932, který byl v roce 2005 kompletně zrekonstruován pro potřeby současného vinařství při zachování původní podoby hlavní budovy. Uzavřený soubor výrobních, skladovacích a prezentačních prostor patří k nejmodernějším u nás a ve své kategorii snese mezinárodní srovnání. Technologem a enologem firmy je Jaroslav Suský. Veškerá produkce je zpracovávána kvalitní a šetrnou technologií. Při výrobě červeného vína se vinařství vrací k tradičním postupům - používá například delší nakvášení rmutu. Bílá vína se vyrábějí technologií řízeného kvašení s použitím terroirních kvasinek. Díky tomuto spojení vzniká ve vinařství víno, které si nese charakteristické odrůdové znaky, aroma a zachovává si přitom výrazně svůj terroir. Typická jsou pro vinařství červená vína, plná a strukturovaná, vhodná do gastronomie. V nabídce je kolem 40 položek ročníkových vín včetně vín slámových a ledových. Vyhledávanou specialitou vinařství jsou Cuvée Kácary z Rulandského modrého, Svatovavřineckého a André a Cuvée Túfary z Cabernetu Sauvignon, Merlotu a Svatovavřineckého. Na degustaci nejen těchto vín mohou přímo do vinařství přijet skupiny do 50 osob. Návštěvníky čeká posezení ve stylovém sklepě ze 30. let minulého století. V létě je navíc k dispozici venkovní posezení s 50 místy.
 

info pro vinaře


 

 

 

otevřené sklepy
pořadatel

Partnerství, o.p.s.

Údolní 33, Brno 602 00

tel.: 515 903 121

vinozblizka@nap.cz